erkkivaltamaki

Irvokasta uutisointia!

Presidenttiparimme järjesti Tampereella hienot itsenäisyysjuhlat. Ensimmäisenä juhlasaliin marssivat sotiemme veteraanit. Joukossa oli niin talvi- kuin jatkosodan invalideja, veteraaneja, lottia ja kotirintamanaisia. Upea näky, joka kostutti silmäkulmat. Heitä oli kutsuttu parisensataa. Heidän jälkeensä kättelyvuorossa olivat arjen sankarit, yrittäjät, kyläaktivistit eri puolilta Suomea. Hyvä näin.

Sitten alkoi karjanäyttely ja pääroolin otti kaksi miljoonaa katsojaa keränneessä TV-lähetyksessä "muotiasiantuntijana" esiintynyt toimittaja. Ovesta astuivat vuoronperään sisään niin Teemu Muurimäen suunnittelema kokohaalari, Limbo yrityksessä tehty Heini Lindströmin suunnittelema puku kuin Ateljee Elina Randelinista ostettu nahka-asu. Kantajista ei niin väliä, kunhan valmistajat ja suunnittelijat saivat arvokasta mainosaikaa. Todellä härskiä piilomainontaa verorahoilla ylläpidettävältä TV-yhtiöltä.

Lauantain iltapäivälehdet jatkoivat samaa linjaa. Tuskin sanaakaan itse itsenäisyyspäiväjuhlista ja juhlien todellisista sankareista. Toista sataa kuvaa toinen toistaan paljastavimmista hepeneistä ja niiden kantajista. Yhtään veteraania ei kuvissa vilahtanut. Eiköhän tämän hienon ja arvokkaan juhlan sankareita olleet ihan jotkut muut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Jos tuo oli viittaus perussuomalaisuuteeni, voin kertoa, että mielipiteelläni ei ole mitään tekemistä perussuomalaisten kanssa. Tämä on ihan oma isänmaallisen rivikansalaisen mielipide.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ihan samaa mieltä:

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155640-itse...

Itsenäisyyspäivän pukukatselmus
6.12.2013 19:42 Pekka Pihlanto

Yle juhlii Suomen itsenäisyyttä korostamalla juhlavieraiden kantamia pukusuunnittelijoiden luomuksia. Mielestäni huomio kohdistuu näin aivan värään kohteeseen: kuvaillaan innostuneesti omituisia naisten pukuja oikein suuunnittelijat nimeltä mainiten.

"Parhaat" puvut esitettiin vielä erikseen poimintoina, jos joltakin katsojalta olisi jäänyt jokin helmi huomaamatta.

Tämä on mautonta ottaen huomioon juhlan aiheen lisäksi myös maamme ongelmallisen taloudellisen tilanteen. Nyt pitäisi vaatimattomuuden olla valttia, eikä pröystäilyn.

Kierrätysmateriaalista tehty puku ehkä suuuntasi ajatuksia oikeaan suuntaan, mutta kalliiden design-pukujen esittely on yksinkertaisesti tyyylitöntä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pukukommentoijana toiminut Selin voisi ainakin opetella tuntemaan kansallispuvut, joita en ole huomannut kertaakaan esiteltävän. Kallein maksaa liki 5000 euroa, joskin kansallispuvun käyttöaika on muodistettua edullisempaa iltapukuakin pidempi.

http://www.vuorelma.net/6

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

No tossahan niitä näytetään uutisessa. Mikä siis vielä puuttuu?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Hohhoijaa. Puvut on ainoa syy miksi kukaan nuori, muotitietoinen ihminen ylipäätään katsoisi kättelyrupeamaa. Onko nyt sitten pakko yrittää viedä pois sekin koko ohjelman ainut kiinnostava osuus.

Kyllä ne sotaveteraanit on muistettu, tämä ei esimerkiksi ole suinkaan läheskään ainut yhteys jossa olen viimpäivinä nähnyt sotaveteraaneista arvostavaa kirjoitusta.

Minä katsoin lähes koko kättelyrupeaman. Oli siellä kyllä veteraanien ja arjen raskaan työn raatajien ohella todella iso kokoelma suuryhtiöiden johtajiakin joita kyllä kommentaattorit jaksoivat hehkuttaa. Eräskin oli tullut rikkaaksi innovaatiostaan rakentaa luksushyttyjä super-risteilijöihin, todellista arjen sankaruutta... Vai miten se nyt meni.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kommentoija Huttusen kommentit tarjovat aina lähestymiskulmansa vuoksi laajempaa perspektiiviä akuutteihin aiheisiin. Kiitollisena koen sen usein hyödyksi.

Päädyin kuitenkin suosittelemaan blogisti Valtamäen kommenttia #5.

Paavo Kymäläinen

Niin Saara meillä oli juuri kahdentoista vuoden kausi, kun veteraaneja tai sen paremmin suomalaista teollisuuttakaan ei arvostettu näissä "piireissä".
Joskus sitä saa mitä tilaa, oli muuten järkyttävän näköinen se ilmestys kun istui ja yritti mukamas taputtaa. Saat ihan itse arvata kenestä on kysymys.

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Eikös nyt kuitenkin kysymyksessä ollut Suomen itsenäisyysjuhla, eikä muotinäytös? Vai olenko ymmärtänyt ihan väärin?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mustat säkitkö kaikkien olisi pitänyt laittaa päälle? Minusta juhlava pukeutuminen kunnioittaa tilaisuutta.

Paavo Kymäläinen

"Mustat säkitkö kaikkien olisi pitänyt laittaa päälle"
Tästä on jo hyviä esimerkkejä Suomessakin. Olet sen verran nuori vielä Saara, että saatat olla uhanalaisena.

Käyttäjän HannuAkkanen kuva
Hannu Akkanen

Minusta rumat ne vaatteilla koreilee,sankarit ei itsestään suurta meteliä pidä.
Muotinäytöksiä voi pitää omalla kustannuksellaan ja verorahoilla toimiva kanava keskittykööt oleelliseen.

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Saara Huttunen näyttää käsittäneen tarkoituksella kirjoitukseni ihan väärin. En arvostellut hienoja vaatteita, vaan niistä pulpunnutta lapsellista uutisointia ja juhlan todellisen tarkoituksen unohtamista. Ylen lähetyksessä pääosan veivät vaatteet, ihmiset niiden sisällä olivat sivuroolissa.

Toimituksen poiminnat